August 24, 2023
###### Programming
September 5, 2023
August 24, 2023
###### Programming
September 5, 2023
 Question 1

Ten friends planned to share equally the cost of buying a gift for their teacher. When two of them decided not to contribute, each of the other friends had to pay Rs 150 more. The cost of the gift was Rs. _____.

 A 12000 B 666 C 3000 D 6000
Question 1 Explanation:
Total no. of friends = 10
When two people are not going to contribute then remaining friends have to pay Rs 150 more.
Two friends contribution = 150 × 8 = 1200
One friend contribution = 600
Ten friends contribution = 6000
Cost of the Gift = 6000

Method-2:
Out of ten members two members are not able to pay their share.
So, two members amount was paid by remaining eight members.
Then the eight members has to pay 150 more, which is 150*8= 1200( two persons share).
One person share= 1200/2=600.
Ten members share= 600*10= 6000.

Question 1 Explanation:
Total no. of friends = 10
When two people are not going to contribute then remaining friends have to pay Rs 150 more.
Two friends contribution = 150 × 8 = 1200
One friend contribution = 600
Ten friends contribution = 6000
Cost of the Gift = 6000

Method-2:
Out of ten members two members are not able to pay their share.
So, two members amount was paid by remaining eight members.
Then the eight members has to pay 150 more, which is 150*8= 1200( two persons share).
One person share= 1200/2=600.
Ten members share= 600*10= 6000.